In 2009 werd onze zaak opgericht. De zaak werd opgericht door Hans De Boodt & Sofie De Vis, oorspronkelijk werd gestart met doopsuiker als hoofdactiviteit, chocolade en confiserie als nevenproducten. De eigen productie van pralines en aanverwant lekkers bleek al snel een succes en na 10 jaar werd de noodzaak groot om de zaak te transformeren in een ambachtelijk walhalla van chocolade, koekjes, confituur, honing en ander lekkers.
Sinds 2017 zijn we verhuisd naar de Heirbaan 146 in Dendermonde. Deze locatie weerspiegelt onze passie voor ambachtelijk lekkers, met o.a. een open chocolade atelier, proevertjes en leuke opendeurdagen/demonstraties waar tot 1500 personen op langskomen om te genieten van onze pralines en een glaasje cava!
Onze pralines reizen dan ook de wereld rond! Shanghai, Dubai, Amerika, … je kan het je bijna niet voorstellen maar onze pralines hebben de wereld gezien!
In 2021 kon de productiecapaciteit de verkoop niet meer aan en werd er besloten een extra atelier in te richten om dit probleem op te lossen. Onze winkel met eveneens open atelier te Puurs werd opgestart. Je kan ons terugvinden op het Dorpshart 17.
In 2023 herhaalde zich de situatie en werd gezocht naar een ruim atelier (& winkel) met voldoende mogelijkheid tot opslag. In Londerzeel (Stationsstraat 65a) werd een ideaal pand gevonden om aan al deze vereisten te voldoen. Meer dan 360m2 chocolade plezier voor onze chocolatiers!
Ondertussen groeide ook het aantal medewerkers snel. Op piekperiodes zijn er een 20tal mensen aan de slag om alles tijdig klaar te krijgen.
Benieuwd naar ons lekkers? Kom eens langs en we dompelen je onder in een wereld van lekkers, leuke eetgeschenken en zoveel meer. Woon je wat verder? Geen probleem, breng een bezoekje aan onze online shop ambachtelijke-pralines.be en wij leveren al ons lekkers gewoon bij jou thuis!